Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !...


Σε ναυάγιο κατέληξε η απόπειρα του Μαξίμου να εμφανιστεί ως σταθερό και κραταιό, μέσα από τη συζήτηση στη Βουλή. Ούτε ενημέρωση υπήρξε, ούτε σύμμαχοι βρέθηκαν, ούτε εσωκομματικά φάνηκε να υπάρχει κατάσταση ελεγχόμενη. Στρατηγικό αδιέξοδο του Τσίπρα, όπως τόνισε, ο πάντα αχρείος, αλλά και πολύ έμπειρος και εύστοχος. σ΄ αυτά, Βενιζέλος. 

Ο πρωθυπουργός ξεβρακώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ κι έφυγε χωρίς παντελόνι στο τέλος. 

Τα χαρακτηριστικά στοιχεία της γύμνιας του : 

1. Ο τρόπος που μάσαγε τα λόγια του, σ΄ ότι αφορά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και η παράθεση των «κόκκινων γραμμών» έγινε περιγραφικά κι όχι δεσμευτικά. (Το ΦΠΑ στα νησιά πάπαλα, τσιμουδιά για ΕΝΦΙΑ, στις ιδιωτικοποιήσεις νέα βαπτίσια !...). 

2. Η μέθοδος που διάλεξε να διασκεδάσει την εσωκομματική γκρίνια, επιτιθέμενος, κάθετα και οριζόντια, στην αντιπολίτευση, την ώρα, που εννοείται, πως επιζητούσε την στήριξή της στην «εθνική προσπάθεια». 

3. Η ανοχή του, (αλλά και η στήριξή του, μέσω Βούτση…), στο UFO, που έβαλε πρόεδρο της Βουλής, το οποίο έκανε άλλη μια σημαντική διαδικασία μπάχαλο ! 

4. Ο τρόπος που έγλειφε τον, πολιτικά, «κε κε», Θεοδωράκη, ο οποίος, ως συνήθως, «ό,τι θυμούνταν χαίρονταν !...». 

5. Η στήριξη που πήρε, (σε 2 γύρους, μάλιστα), από το χρυσαυγίτικο γλοιώδες φασιστικό υποκείμενο, το οποίο, στο τέλος, τούδωσε και συμβουλές για το τι θα …κάνει με το χρέος ! 

6. Το εμετικό γλείψιμο της «λούγκρας» των ΑΝΕΛ, του σιχαμερού Νικολόπουλου, που με τα ξεράσματα του οδήγησε στο πλήρη ανακάτωμα και την αηδία, όσους παρακολούθησαν τη χθεσινή διαδικασία. 

Ο Τσίπρας είναι σε αδιέξοδο : ό,τι και να επιλέξει, «συμφωνία ή ρήξη», δεν μπορεί να το επιβάλλει στο κόμμα του και δεν μπορεί να το περάσει στη Βουλή !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: