Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΡΑΒΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !...


Εγώ, ο καλομαθημένος και καλοπερασάκιας μεσοαστός, ούτε επαναστάτης το παίζω, ούτε τη ρήξη και την ανατροπή επιδιώκω. Με την Ευρώπη και την Ευρωζώνη την έχω, κάπως, βρει και το μέλλον, τόσο το βραχύ δικό μου, όσο και το μακρύ, (ελπίζω), των παιδιών μου, το θέλω και το προσβλέπω, στα πλαίσια των Ενωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, μ΄ ότι αυτό συνεπάγεται.

Την εποχή της πληρωμής του "λογαριασμού" και των βερεσέδων μας, ως χώρας και λαού, την περίμενα, αλλά, σαφώς θίχτηκα και τσαντίστηκα, όταν ήλθε και, κυρίως, όταν κλήθηκα να πληρώσω, με τρόπο "τσαμπουκαλίστικο" και, εν πολλοίς, άδικο, τα μαλλιοκεφαλά μου.

Παρ΄ όλο, λοιπόν, που σιχάθηκα και πολέμησα, για πολλούς λόγους τους Σαμαροβενιζέλους, δεν πήγα στο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διαφωνούσα με την θέση-ισχυρισμό, (για μένα ψευδαίσθηση), πως μπορούσε, τάχα, να "διώξει την τρόικα", να "σκίσει τα μνημόνια" και "να διαγράψει το χρέος".

Πολλοί, όμως, τόχαψαν το παραμύθι κι εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο ιδεολογικοπολιτικό συνονθύλευμα, που θα έφερνε την "Αριστερά για πρώτη φορά στην εξουσία". (Δεν είναι του παρόντος, άρθρου, η ανάλυση, του ποιοι και γιατί ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ, στις 25 του περασμένου Γενάρη, ούτε το ποιοι είναι αυτοί οι "αριστεροί", που "κατέλαβαν" το Μαξίμου...).

Τη μεγάλη αναταραχή με τους δανειστές, τους γερμαναράδες και τους ευρωπαίους δεν τη γουστάριζα, επειδή φοβόμουνα, πως αυτή τη φορά, μας την είχαν, καλύτερα, στημένη και πως έψαχναν ένα μπάχαλο, που θα μας οδηγούσε "εκτός τειχών" και θα μας γύρναγε στην "εποχή της δραχμής".

Για να μην τα πολυλογώ, (περισσότερο...), η κωλοτούμπα των συριζαίων  εμένα μου άρεσε και με ανακούφισε, επειδή απέτρεψε, τουλάχιστον προς το παρόν, τα χειρότερα, (συμφωνώ με την εκτίμηση, πως μας ετοίμαζαν σκηνικό με κλειστά ATM's και bank run...) ! Γι΄ αυτό και λέω το "μπράβο" !...

Αυτό, όμως, δεν είναι και συγχωροχάρτι στους κωλοτούμπες, σε σχέση με την αθέτηση των υποσχέσεών τους, μέσα σε, μόλις, 20 ημέρες. Ούτε μετριάζει την αηδία, που νοιώθω, βλέποντάς τους να προσπαθούν να δικαιολογηθούν, με χοντράδες, που εμφανίζουν το μαύρο-άσπρο. Οι "μάγκες" αποδείχτηκαν ψευτόμαγκες και οι "σωτήρες" προέκυψαν πολιτικοί απατεώνες, άσχετοι και θεομπαίχτες !

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να πείσουν τους δανειστές, να γίνουν "κουμπάροι" στην αναβάπτιση των επίδικων στοιχείων και εννοιών, που σηματοδότησαν την εποχή της κρίσης και της έλευσης του "λογαριασμού" : η "τρόικα" βαπτίστηκε "θεσμοί", το "μνημόνιο", αντί να σκιστεί, παρέμεινε ακλόνητο, μετονομαζόμενο σε "συμβόλαιο" και το "χρέος", αντί να διαγραφεί, αναγνωρίστηκε πλήρως και θα πληρωθεί όλο, αλλά με ...αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια !!!

Λέω "μπράβο", λοιπόν, στους απατεώνες, αλλά, όπως και να το κάνουμε, μέσα μου, η λύπη και η θλίψη, κυριαρχούν, σε συναγωνισμό με την αγανάκτηση,  !...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Logoploke δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου στις μεταρυθμίσεις, αλλά, χαίρομαι τόοσο πολύ γιατί λύσαξαν να γίνουν κυβέρνηση να εφαρμόσουν αυτά που πάλευαν. Είναι δίκη και είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να πάθουν. Για να δούμε πόσο θα κλάψουν για να φτάσουν να αλλάξουν το 30% του Μνημονίου μετά από 4 μήνες.
maria

Ανώνυμος είπε...

Καμια μεταρυθμιση δεν θα κανουν και η τρυπα στον προϋπολογισμο θα ειναι τοσο μεγαλη που θα πεσουν μεσα μεχρι τον Απριλιο και θα εξαφανιστουν. Ειναι τελειωμενοι και δυστηχως και εμεις μαζι τους. Ας οψεται το 36% που τους πιστεψε και τους εκανε Κυβερνηση με την Βοηθεια των ακροδεξιων ΑΝΕΛιτοψεκασμενων.