Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΟΔΟ» !...


Η αντιπαράθεση και οι εκατέρωθεν κατηγορίες, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, καλά κρατούν. Οι μεν στους πανηγυρισμούς, οι δε στους μηδενισμούς !
 
Η αλήθεια, ως συνήθως, βρίσκεται κάπου στη μέση : η «έξοδος στις αγορές», ούτε πανάκεια είναι, ούτε καταστροφή, βέβαια… Κι αυτή η υπόθεση, δεν είναι και δεν αντιμετωπίζεται με το δίλημμα «άσπρο ή μαύρο» !
 
Το ό,τι από την πλευρά της κυβέρνησης και των πατρώνων της, (Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.) υπάρχει αβαντάρτισμα και απόπειρα επικοινωνιακής ωφέλειας είναι ολοφάνερο : για απόδειξη της ορθότητας των μνημονιακών πολιτικών κάνουν λόγο όλοι και – κυρίως – ο Σόϊμπλε ! Τυχαίο ; Καθόλου !... Για «έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση», πανηγυρίζουν οι Σαμαροβενιζέλοι, παραμονές, πούναι, διπλών εκλογών ! Αυτό κι αν είναι …τυχαίο !...
 
Για απόλυτα τεχνητή και σκηνοθετημένη «έξοδο» μιλάει, από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι άνθρωποι του οποίου, κάθε φορά που μιλάνε, φαίνεται πως, αντί να ενισχύσουν τη δημοσκοπική δύναμη του (μη) κόμματός τους, τη μειώνουν.
 
Το Σύστημα (με κεφαλαίο «Σ»), από τη στιγμή που έκανε την επιλογή να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, δεν θα την άφηνε, με τίποτα, να καταρρεύσει. Αυτό έλλειπε, να υπάρχει ένα κακό παράδειγμα, για όλους όσους βρίσκονται ή σκοπεύουν να μπουν στο «κλαμπ του Ευρώ» !
 
Αφού ξεμπέρδεψαν με τον Παπανδρέου και τις ανατρεπτικές ιδέες και πρακτικές του κι έβαλαν στην εξουσία τους δικούς τους ανθρώπους, (Σαμαραβενιζέλους…), ήταν προδιαγραμμένο, πως η αντιστροφή της πορείας θάρχονταν, μιας και όλα τους τα, σκληρά, μέτρα ελήφθησαν, σε βάρος του ελληνικού λαού και της χώρας και ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης, (φτωχοποίησης), κατά, περίπου, 60%, προσεγγίστηκε.
 
Εκεί, που οι πανηγυρίζοντες δεν τα λένε όλα, είναι στο τι έχουν συνομολογήσει, για το άμεσο μέλλον, σε μια σειρά φλέγοντα ζητήματα, (απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων, αλλά και απελευθέρωσή τους στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω μειώσεις αποδοχών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση των πάντων, κλπ, κλπ…), τα οποία συμφωνημένα τα ξέρουν, ήδη, οι «αγορές» !
 
Θολό, επίσης είναι το τοπίο και στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς, απ΄ ό,τι φαίνεται, υπάρχει διάσταση ανάμεσα σ΄ αυτό που περιμένουν και επιδιώκουν οι υπερατλαντικοί …αγοραίοι, (καθαρό κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν τα κράτη…) και σ΄ αυτό που σκέπτονται και μουρμουρίζουν οι ευρωπαίοι, με πρώτους τους γερμανούς !
 
Αν, μέσα στο χρόνο σκάσει «ρήγμα», τότε η εκ νέου εκτόξευση των spreads στα ύψη, θα πρέπει να θεωρείται, περίπου, ως δεδομένη !
 
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, η διαμορφωμένη άποψή μας, για τις επερχόμενες εκλογές, παραμένει ως έχει, αρνητική, τόσο για τους πανηγυρίζοντες, όσο και για τους μηδενιστές !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: