Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ !...


Το 2014 είναι ένας χρόνος που έρχεται συνοδευόμενος από τις πιο αντιφατικές και αμφιλεγόμενες εκτιμήσεις, τόσο σε πολιτικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
 
Από τη μια η κυβερνητική αισιοδοξία, με την τριπλέτα των προβλέψεων, για το τέλος της ύφεσης, την έξοδο στις αγορές και την "τακτοποίηση" του χρέους και από την άλλη η κατηγορηματικότητα της αντιπολίτευσης, για οικονομικό αδιέξοδο, για κατάρρευση της κυβέρνησής και για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
 
Το ίδιο, αν και σε διαφορετική ένταση, αμφιλεγόμενη, παρουσιάζεται η νέα χρονιά, και στις εκτιμήσεις των ευρωπαίων, τόσο σ΄ ό,τι αφορούν τις εξελίξεις, γενικότερα, στην Ένωση, όσο και σ΄ εκείνες που αναφέρονται στην Ελλάδα.
 
Το σίγουρο είναι, πως στον καταρτισμό των σχεδιασμών, καθώς και στη διατύπωση, όλων των απόψεων κι όλων των εκτιμήσεων, σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός, πως μέσα στο 2014 επίκεινται οι Ευρωεκλογές και όλοι συμπεριφέρονται και εκφράζονται με την προσοχή τους στραμμένη στα εκατομμύρια των ευρωπαίων ψηφοφόρων, που θα πάνε στις κάλπες τον ερχόμενο Μάϊο.
 
Ως συνήθως, και με βάση τη δοκιμασμένη μέθοδο της μέσης οδού και της σύνθεσης, η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κι εδώ, κάπου στη μέση...
 
Η παραδοσιακή κυβερνητική ωραιοποίηση των πραγμάτων, συνοδεύεται, αυτή τη φορά και από την προσωρινή, (όσο και συμφωνημένη με τ΄ αφεντικά...) τακτική της αντίστασης κατά της τρόϊκας, κάτι που θα τραβήξει μέχρι την ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση.
 
Από την άλλη η διεκδικούσα κυβερνητική εντολή και ρόλο αντιπολίτευση, επενδύει τα "πάντα" της στην πεντάμηνη, σχεδόν, προεκλογική περίοδο, γνωρίζοντας και αναμένοντας, το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαϊου, να επηρεάσει καθοριστικά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καταγράφοντας τη λαϊκή οργή και την αγανάκτηση με συντριπτικό τρόπο και ποσοστά.
 
Εκείνο, πάντως που διαφαίνεται να ισχύει για όλους, και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη, είναι πως μέσα στο 2014 θα κριθούν πολλά, (αν όχι όλα...), για όλους, κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους, δανειστές και δανειζόμενους, αφεντικά και υποτακτικούς !...  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: