Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ !...


Παρακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών μετά τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, αβίαστα καταλήγουμε σ' ένα συμπέρασμα. Ο θυμός ανάμεσα στους συμπολίτες μας είναι μεγάλος. Κι αυτός ο θυμός εκφράζεται με την αποστροφή τόσο κομμάτων που απαρτίζουν το κυβερνητικό σχήμα όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση αφού κανένα από τα τρία κόμματα δεν βγαίνει στην ουσία ενισχυμένο, αλλά παραπαίουν στα ίδια χαμηλά ποσοστά.
 
Οι ερωτώμενοι δηλαδή, παρά τον καταιγισμό αρνητικών εξελίξεων και βαριών κατηγοριών για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, επιμένουν να της δίνουν ανησυχητικά υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά και αλίμονο αν αυτός ο θυμός λειτουργήσει και στην τελική τους απόφαση όταν θα σταθούν μπροστά στις κάλπες.
 
Και μπορεί ο λαός μας να λέει πως το “γινάτι βγάζει μάτι” εν τούτοις στην προκείμενη περίπτωση η κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να καλμάρει αυτό το λαϊκό “γινάτι”, αυτή την οργή που έχει εξαπλωθεί από άκρου εις άκρον, γιατί διαφορετικά τα αποτελέσματα του ξεσπάσματος θα είναι οδυνηρά για όλους μας. Και πως μπορεί να καλμάρει αυτή τη δίκαιη οργή του κόσμου θα πει κανείς. Μα σταματώντας επιτέλους αυτή την ανεκδιήγητη και πέραν πάσης λογικής αφαίμαξη και δήμευση περιουσιών των Ελλήνων.
 
Είναι επιεικώς παραφροσύνη, να στέλνει στα νοικοκυριά απανωτά και μέσα στο ίδιο διάστημα τον ΦΑΠ τριών ετών, για να πληρωθεί μέσα στα ίδια χρονικά περιθώρια, μαζί με το χαράτσι των ακινήτων που έρχεται κάθε δίμηνο με το λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά και τα εκκαθαριστικά φορολογικών δηλώσεων μόνο σε όσους είναι χρεωστικοί αφήνοντας τους πιστωτικούς για το 2014 ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν και την αποστολή τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
 
Στα περισσότερα δε νοικοκυριά τρέχουν δόσεις από ρυθμίσεις παλιότερων υποχρεώσεων, δόσεις δανείων, καρτών και γενικά ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων γιατί απλούστατα το διαθέσιμο εισόδημα δεν φθάνει ούτε στα μισά των επιβληθέντων φόρων.
 
Τη δικαιολογία, ότι όλα αυτά είναι γνωστά και ψηφισμένα, την ακούω βερεσέ. Και τούτο γιατί η χρονική κατανομή των φόρων είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

 
Δεν είναι δυνατόν επειδή ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός είναι ανίκανος και διαλυμένος και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, να την πληρώνει ο φορολογούμενος. Δεν είναι δυνατόν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώνει φόρους επί φόρων στο ακίνητο του, με αντικειμενική τιμή η οποία είναι διπλή από την εμπορική τιμή, γιατί αυτό είναι δήμευση περιουσίας σε δόσεις.
 
Ακόμα και να θέλει κάποιος να πουλήσει ένα ακίνητο του για να ξεχρεώσει την εφορία, έστω και σκοτωμένο, δεν μπορεί γιατί απλούστατα κανείς δεν αγοράζει. Αυτό δεν το ξέρουν ; Όχι, το ξέρουν πολύ καλά και γι αυτό προχωρούν σε ένα ακόμα πιο επαίσχυντο μέτρο. Ο οφειλέτης να συμψηφίζει τα χρέη προς την εφορία με εισφορά του ακίνητου στο Δημόσιο ! Ε, λοιπόν πως να μην είναι θυμωμένος ο κόσμος και πως να μη θέλει να τους τιμωρήσει με κάθε τρόπο ;
 
Και τι να πούμε για τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας που έχασαν τις δουλειές τους και από νοικοκύρηδες έγιναν επαίτες; Λέτε αυτοί να έχουν μοναδική έγνοια πως θα προστατευθεί η αστική μας δημοκρατία ;
 
Αν λοιπόν, δεν φροντίσει το πολιτικό σύστημα, να κερδίσει τον κόσμο με αξιόπιστες προτάσεις και πρακτικές ακόμα και μέσα σ' αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, αν δεν σταματήσει άκριτα να αποδέχεται τις ανάλγητες εντολές των δανειστών ή από την άλλη αν δεν σταματήσει η αντιπολίτευση να τάζει λαγούς με πετραχήλια για άμεση επαναφορά του βιοτικού μας επιπέδου στα προ του 2010 επίπεδα , πολύ φοβούμαι ότι θα βρεθούμε όλοι μας, προ δυσάρεστων εξελίξεων και θα κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οντως υπαρχει σοβαροτατο προβλημα γιατι οπως αρκετοι γνωστοι μου λενε το εξης που ακουγεται πολυ λογικο.
Εαν λενε, εμενα το κρατος μου μειωσε την συνταξη και τον μισθο μου στο ημιση και μεχρισ εκει λενε Ο.Κ ηταν αναγκαιο υπομονη και κατανοηση. Οτνα ομως κατοπιν ερχετε και μας παιρνει αλλες δυο συνταξεις απο τις μισες που εμεινα για φορους και χαρατσια απο 1 ή δυο σπιτακια και ενα χωραφι που ετυχε να ειναι στην κατοχη μας, τι περιμενας οι κυβερνωντες? να τους κερασουμε και γλυκο νερατζακι???