Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ !...


Ανήμπορος στην παρούσα φάση να επιβάλει τις θέσεις του στην κατεύθυνση δημιουργίας του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής βλέποντας το μπετοναρισμένο μέτωπο των συνιστωσών απέναντι στην πρότασή του για διάλυση τους, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα....! Δηλαδή στο Συνέδριο του κόμματος που είναι προγραμματισμένο για τα μέσα Ιουλίου όπου εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις με βάση τον διάλογο και τα συμπερασματα του στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου σε σχέση με τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος σε ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο.
 
Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής με τη συζήτηση για τα οργανωτικά του νέου κόμματος να μένουν ανοιχτά λόγω της σκληρής στάσης των εκπροσώπων των συνιστωσών οι οποίοι κατηγόρησαν ευθέως τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα υιοθέτησης πρακτικών ξένων προς τον "πολιτικό πολιτισμό και την κουλτούρα της Αριστεράς".
 
Ακόμη και ο βουλευτής Επικρατείας Μανόλης Γλέζος (Ενεργοί Πολίτες) μέσω κειμένου που συνυπόγραψαν επίσης ο Γ. Θεωνάς (ΚΕΔΑ), ο Στ. Καράμπελας (ΕΔΗΚ), ο Π. Μαντάς (ΔΗΚΚΙ) και ο Π. Σχίζας (Ριζοσπαστική Οικολογική Αριστερά) άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρας για την απόφασή του να εξαγγείλει διάλυση των συνιστωσών και επιβολή ενιαίας λίστας στην εκλογή των οργάνων του κόμματος.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως μια μέρα νωρίτερα από την συνεδρίαση της Γραμματείας του κόμματος ο πρόεδρος με συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο 105,5, έκανε εισήγηση για κρίσιμα θέματα. "Η ενέργεια αυτή -τονίζεται- είναι άτοπη και από πλευράς τύπου και ουσίας. Ως προς τον τύπο γιατί έγινε χωρίς καμία έγκριση από συλλογικά όργανα κι ενώ εκκρεμούν οι συνεδριάσεις και ως προς την ουσία γιατί προβάλλονται θέσεις που απειλούν με επικίνδυνες εντάσεις και προβλήματα στο εσωτερικό του εγχειρήματος και προκαταβάλουν εξελίξεις". Όπως επισημαίνεται στο ίδιο κείμενο, αυτές τις εξαγγελίες έκανε ο Αλέξης Τσίπρας "επικαλούμενος εντολές από 1.600.000 ψηφοφόρους, προωθεί ιδέες και θέσεις που πλήττουν την συνοχή και την ίδια την Δημοκρατία και τον πλουραλισμό στον ΣΥΡΙΖΑ".
 
Οι 5 συνιστώσες ζητούν τέλος με κατηγορηματικό τρόπο την "απόρριψη των απαράδεκτων απόψεων που επιβάλλονται άνωθεν" και προτείνουν να ισχύσουν οι διαφορετικές λίστες και απλή αναλογική στην εκλογή των οργάνων και κάθε συνιστώσα να μετέχει στο κόμμα σε ένα μεικτό σχήμα, περίπου δηλαδή όπως σήμερα.
 
Έτσι ενω σε επίπεδο πολιτικών θέσεων τα πράγματα κύλησαν μάλλον ομαλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να παρέμβει την Κυριακή το μεσημέρι τονίζοντας ότι "δεν υπάρχουν οι Ηρακλείς του ριζοσπαστισμού και κάποιοι άλλοι από εμάς, που να έχουν εκχωρήσει τα πάντα στην Σοσιαλδημοκρατία". Υπογράμμισε μάλιστα ότι "είναι αδιανόητο να απαγορεύουμε να ανοίξει η συζήτηση στη βάση του κόμματος".
 
Προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημείωσε ότι δεν θέτει τελεσίγραφα ούτε δείχνει την πόρτα σε κανέναν και ανέφερε ότι οι συνιστώσες αν θέλουν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν ως το συνέδριο. Αν το επιθυμούν μπορούν έως τότε -είπε- να εκλέξουν αντιπροσώπους με ξεχωριστές λίστες. Τόνισε όμως ότι το Συνέδριο θα είναι το σώμα που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις και για τα δύο αυτά ζητήματα.
 
Στο Συνέδριο εν κατακλείδι ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι θα καταφέρει να επιβληθεί ποντάροντας και στο γεγονός ότι η ΚΕ αποφάσισε με εισήγηση του το μέτρο για την εκλογή συνέδρων να είναι 1 προς 10 που σημαίνει σύμφωνα με εκτιμήσεις ότι το Συνέδριο θα είναι μαζικό δηλαδή 3.000 - 3.500 άτομα, γεγονός πρωτόγνωρο για αριστερό κόμμα και η σταυροδοσία για την ανάδειξη των οργάνων να είναι 30%.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα πάρεις την απάντησή σου Λογοπλόκε.http://eksapodo.wordpress.com/2009/10/20/490/
Σκέψου πόσα είναι με 27%.