Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ...ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ !...


Το γράφαμε, το φωνάζαμε, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω της …προπαγάνδας. Τι φωνάζαμε; Ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν ούτε ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας. Αντίθετα βγαίνουν κερδισμένοι. Οι δανειστές μας όχι μόνο δεν κάνουν καμία θυσία, αλλά αντίθετα επωφελούνται από τη δική μας δοκιμασία.
 
Ευτυχώς που δημοσίευσε και το Ρόιτερς τα τεράστια κέρδη των Γερμανών και άλλων βορειοευρωπαίων και έτσι ίσως σταματήσουν ακόμα και Ελληνες υπουργοί να μας σερβίρουν το μύθο-απάτη της συμβολής των Ευρωπαίων φορολογουμένων στη διάσωση της Ελλάδας.
 
Δυστυχώς μόνο οι Ελληνες φορολογούμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι και άνεργοι, σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου. Κι΄ ενώ θα έπρεπε στο όνομα της αλληλεγγύης ή της σωτηρίας του ευρώ ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο προτιμάτε, οι Γερμανοί και λοιποί εταίροι να μας βοηθήσουν επιστρέφοντας τουλάχιστον ένα μέρος από τα κέρδη που έχουν χάρη στη δική μας κρίση (10,2 δις. ευρώ σε δύο χρόνια μόνο για τη Γερμανία και 67 δις. τα επόμενα χρόνια) αυτοί συνεχίζουν να μας συκοφαντούν ισχυριζόμενοι ότι πληρώνουν για τη σωτηρία μας και να το χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης για την επιβολή αντιλαϊκών και καταστρεπτικών για τη χώρα μέτρων, όπως για παράδειγμα η συνέχιση της λιτότητας.
 
Αν αυτοί είναι οι εταίροι μας, τι να πούμε για τους αντιπάλους ή για τους εχθρούς μας. Αλλά αν οι Γερμανοί και λοιποί Ολλανδοί, Αυστριακοί, Φιλανδοί, συντηρούν το μύθο, ας σταματήσουν να το κάνουν οι Ελληνες υπουργοί. Το επιχείρημα δεν έχει πια ισχύ, η προπαγανδιστική του δύναμη εξασθενίζει.
 
Αλλά καλό θα ήταν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να εγκαταλείψουν τη σύγχρονη μυθοπλασία, γιατί μόνο ζημιά προκαλούν στην Ευρώπη. Βλέπετε η αλληλεγγύη είναι ή θα έπρεπε να ξαναγίνει ο ισχυρότερος πυλώνας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αλλιώς η ενωμένη Ευρώπη θα διαλυθεί στα εξ΄ ων συνετέθη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι μας φταινε οι Γερμανοι ? Τα παραπονα στον Αντωνακη . Μετα την τριημερη προπαγανδα ο τρισμεγιστος και η κουστωδια του ,θα επανακαμψει τροπεουχχος απο την Κινα με τα δις να μην χωρανε στο προεδρικο . Κατι σαν τα Ζαπεια 1,2,3,4 5,...........$;*^=!*^=#×5!*/×:^€* Αβε αναμαρτητε Αντωνιε..