Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΓΣΕΕ : Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ !


Το πρόσφατο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και τ΄ αποτελέσματά του έδωσαν ένα ηχηρό χαστούκι σ΄ όλους αυτούς, που τρία χρόνια, τώρα, μας ζάλισαν τα ούμπαλα, με τις προδοτολογίες, την καταστροφολογία, αλλά και τις, τάχα, επί θύραις "ανατροπές".
 
Ταυτόχρονα, αποστομώθηκαν όλοι οι λιγούρηδες της εξουσίας, που πίστεψαν, πως ήρθε η "ώρα" τους και πως μπορούν, εν είδει πυραύλου, να εκτοξευτούν, όχι, μόνο από το 3%, στο 13, αλλά και στο ...43 !
 
Η εργατική τάξη έδωσε τις απαντήσεις της και βούλωσε στόματα και οχετούς !
 
Οι εκπρόσωποι των ελλήνων εργαζομένων, επανέφεραν στην "τάξη", όλους αυτούς, που επιχειρώντας να κάνουν κριτικές και επιδιώκοντας να αποδώσουν ευθύνες, αντί να κριτικάρουν και να καταγγείλουν τις συγκεκριμένες ιδεολογίες και τις πολιτικές, που ευθύνονται, και, για την κρίση, και, για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται, από τους φοροίς τους εύρισκαν και βρίσκουν τον εύκολο δρόμο και τους εύκολους στόχους : φταίει η ΓΣΕΕ, φταίνε οι Παναγόπουλοι, φταίει η ΠΑΣΚΕ !
 
Ας κοιτάξουν, λοιπόν, για μιαν ακόμα φορά, την ΠΑΣΚΕ, με το ...κυάλι !...
 
Με τη συγκρότηση της νέας διοίκησης, η Συνομοσπονδία έδωσε το κεντρικό πολιτικό στίγμα της, επικεντρώνοντας, απόλυτα σωστά, τόσο στο υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, την Ανεργία, όσο και στον φταίχτη - πολιτική, γι΄ αυτήν, αλλά και τις άλλες τραγικές συνέπειες για το λαό και τη χώρα.
 
Στην πρώτη της ανακοίνωση, το νέο Προεδρείο της ΓΣΕΕ, τονίζει, μεταξύ άλλων και τα εξής :
 
" Η περιοριστική πολιτική και η άγρια λιτότητα συνεχίζουν να εκτοξεύουν τα ποσοστά της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη με τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις . Με δραματικό τρόπο μέρα με την ημέρα ,μήνα με το μήνα, η λίστα της ανεργίας αυξάνεται φθάνοντας σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το ποσοστό του 27,2% τον Ιανουάριο του 2013.
 
Δυστυχώς η πραγματική ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς τους μακροχρόνια ανέργους , όσους εργάζονται και δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα ,όσους βρίσκονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, όλους όσοι αδυνατούν να καλύψουν με τα ελάχιστα μεροκάματα τις βασικές τους ανάγκες.

Η ΓΣΕΕ κρούει για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτεί τη λήψη εδώ και τώρα μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κατ επέκταση της δραματικής κατάστασης που βιώνει πλέον κάθε ελληνική οικογένεια αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία .

Για τη Συνομοσπονδία η αντιμετώπιση της ανεργίας και η στήριξη των ανέργων και ειδικότερα των νέων βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων της και θα αποτελέσουν κεντρικό αίτημα και διεκδίκηση και στην 24ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 1η Μαΐου.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Τρόικα να εγκαταλείψουν τις πολιτικές της ύφεσης ,της λιτότητας και της φοροεπιδρομής γιατί έτσι καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: