Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ !...


Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στον Real.fm : “«Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».
 
Όλα αυτά την επομένη μιας δημοσκόπησης που φανερώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “κολλήσει”. Εδώ έχουμε μια μεγαλειώδη στροφή από τον “σοσιαλιστικό ρεαλισμό” στο “μοιρολατρικό πραγματισμό”. Στην ίδια συνέντευξη διαβεβαίωσε τους πάντες πως “είμαστε και εμείς νοικοκυραίοι”,-με αφορμή τις βίλες Αμαλία, τα γκαζάκια και τις καταλήψεις που χαρακτηρίζονταν από στελέχη του κόμματος επί μέρες οάσεις πολιτισμού ή παραβίαση οικογενειακού ασύλου.
 
Κι αυτό, την ώρα που ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης “άδειαζε” και διόρθωνε άκομψα τον εραστή της άμεσης δημοκρατίας, βουλευτή του κόμματος κύριο Διαμαντόπουλο : “Όσον αφορά δε το περιεχόμενο των δηλώσεών του, επαναλαμβάνω αν τα εννοούσε, πιστεύω ότι δεν τα εννοούσε για να γίνει απόλυτα σαφές, είναι απόψεις οι οποίες δεν είναι μέσα στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ”. Κι όλα αυτά, γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι συγγένειες με τους “γκαζάκηδες” κόβουν ψήφους και κάνουν τους νοικοκυραίους να δυσπιστούν.
 
Κατόπιν τούτων, ο Αλέξης είναι έτοιμος να συναντήσει τον Β. Σόιμπλε- ναι, τον εκπρόσωπο του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, την εμπροσθοφυλακή των μερκελιστών και άλλα συναφή. “Θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και επηρεάζουν τα ελληνικά πράγματα”, είπε ο πρόεδρος, μετρώντας τις λέξεις του μια προς μία.
 
Τέτοια οβιδιακή μεραμόρφωση σε κόμμα, χρόνια είχαμε να συναντήσουμε- από τις “καλές εποχές” του ΠΑΣΟΚ. Πάμε γι' άλλα, σύντροφε Αλέξη!  

Δεν υπάρχουν σχόλια: