Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !...


Σενάριο 1: Το ΔΝΤ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ούτε θα γίνει βιώσιμο με λογιστικά τρικ που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μας δοθεί η επιμήκυνση. Χρειάζεται νέο κούρεμα στα δάνεια που μας έχουν δώσει όλοι οι υπόλοιποι, πλην του ίδιου του ΔΝΤ φυσικά, το οποίο δεν αποδέχεται κουρέματα στα δικά του λεφτά.
 
Ακόμη όμως και να αποδεχθούν να «δαγκώσουν τη σφαίρα» οι Ευρωπαίοι και κουρέψουν τα δάνεια που μας έχουν δοθεί μέσω κρατών (αλλά και εμμέσως, από την ΕΚΤ), το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει άλλο στο ελληνικό πρόγραμμα. Έχει καταλάβει ότι η διαδικασία θα τραβήξει πέρα από τα όρια του καταστατικού του για την ανώτατη περίοδο εμπλοκής σε μία χώρα. «Με την Ελλάδα, καλό 2025» λένε στο Ταμείο και ετοιμάζονται να ρίξουν τη βόμβα: «αποχωρούμε από το ελληνικό πρόγραμμα. Τα υπόλοιπα λεφτά, από εδώ και στο εξής να τα βάλουν οι Ευρωπαίοι, αν θέλουν».
 
Επειδή το ΔΝΤ όμως είναι «αμερικανικό μαγαζί», δεν θέλει να δημιουργήσει μία νέα μείζονα κρίση στην Ελλάδα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Τραβάει λοιπόν το σκοινί των διαπραγματεύσεων όσο μπορεί, ώστε να συνταχθεί και να εκδοθεί η έκθεση μετά τις 6 Νοεμβρίου. Τότε θα μας πει «τα ευχάριστα». Και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αποφασίσουν....
 
Σενάριο 2: « - Ελληνική κυβέρνηση: .... Εκτός από τις περικοπές που αναφέραμε, θα κόψουμε και ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τις λειτουργικές δαπάνες
- Τρόικα: Ποιες λειτουργικές δαπάνες;
- Κυβέρνηση: Ε.... να θα μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος στα υπουργεία και θα παίρνουμε λιγότερους υπολογιστές.
- Τρόικα: Και πόσα δίνατε για υπολογιστές και ρεύμα; Που είναι τα παραστατικά;
- Κυβέρνηση: Ε.... περίπου τόσα. Περιμέντε λίγες μέρες να βρούμε τα στοιχεία....
 
.... Χάνεται μία εβδομάδα. Ξανά διαπραγματεύσεις....
 
- Κυβέρνηση: Επίσης θα κόψουμε 800 εκατομμύρια από την αναδιοργάνωση και τον εξορθολογισμό φορέων του δημοσίου.
- Τρόικα: πώς βγαίνει το νούμερο 800 εκατομμύρια; Που είναι η οικονομοτεχνική σας μελέτη; Με τι χρονοδιάγραμμα;
- Κυβέρνηση: Ε, περίπου τόσα είναι σας λέω.... Επίσης θα βρούμε ένα δισεκατομμύριο από την πάταξη της φοροδιαφυγής.
- Τρόικα: Και πως θα την πατάξετε τη φοροδιαφυγή; Θα καταργήσετε το αφορολόγητο στους ελεύθερους επαγγελματίες;
- Κυβέρνηση: Έ, όχι! Αυτό είναι ανάλγητο μέτρο. Να... θα «αυστηροποιήσουμε» τους ελέγχους.
- Τρόικα: Και πόσα έχετε βγάλει μέχρι σήμερα από την αυστηροποίηση των ελέγχων, ώστε να μου δίνετε αυτήν την πρόβλεψη για το 2013-2014;
- Κυβέρνηση: Ε.... δεν ξέρουμε. Αλλά τόσα περίπου υπολογίζουμε
- Τρόικα: Παιδιά, αυτά δεν γίνονται. Είναι στη φαντασία σας τα νούμερα. Είτε θα μου φέρετε κάτι χειροπιαστό, είτε θα πρέπει να κόψετε πάλι μισθούς και συντάξεις.
- Κυβέρνηση: Δεν κόβουμε μισθούς και συντάξεις άλλο! Μην είστε ανάλγητοι! Σας είπαμε, με την πάταξη της γραφειοκρατίας, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αυστηροποίηση των ελέγχων, θα βγάλουμε 3.456.219.328 ευρώ. Δεν ξέρουμε πώς, αλλά τυχαία μας προκύπτει ότι είναι ακριβώς το νούμερο που ζητάτε.
  - Τρόικα: Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Εμείς φεύγουμε...».
 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος σε πιάνει ένα γέλιο που σιγά σιγά μελαγχολείς την ώρα που γελάς!

Ανώνυμος είπε...

Κριμα τωρα που αρχησε να αποκτα η Χωρα αξιοπιστια στο εξωτερικο επι Προυθυπουργιας κ.Σαμαρα οπως μας ενημερωσε σημερα στο ΜΕΓΑ ο κ.Χρυσοχοϊδης αφου φυσικα εφυγε ο Φυλαρχος Παπανδρεου. Εγω τωρα Λογοπλοκε τι πρεπει να κανω?? να ξαναψηφισω Πασοκ ή κατευθειαν την αξιοπιστια του κ.Σαμαρα?? Παρακαλω μιαν απαντηση απο το Πασοκ γιατι αν πρεπει να ξαναψηφισω Πασοκ θα πρεπει να μου εξηγησουν πως απο 12% κατρακυλανε στο 8% (και που εισαι ακομη)??? Αυτος.. ο ακατανομαστος εφυγε, γιατι δεν ανακαπτουν???