Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΣ ΜΗ ΤΥΡΑΝΝΙΣΤΕΙ ΑΛΛΟ !...



Το κόμμα, υπό το Γ. Παπανδρέου, μετά την ήττα του 2007, ανασκου-μπώθηκε και κατήρτισε ένα ολοκληρωμένο, εναλλακτικό, πρόγραμμα διακυβέρνησης το οποίο, εκτός της διαχείρισης της οικονομίας, περιείχε και σωρό μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων, σ΄ όλους, σχεδόν τους τομείς.

Με βάση αυτό το πρόγραμμα κερδήθηκαν οι εκλογές του 2009 κι αυτό το πρόγραμμα επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί τους πρώτους μήνες.

Οι εξελίξεις στην οικονομία - μπορεί μη εντελώς αναπάντεχες, αλλά σίγουρα πολύ πιο σοβαρές από το αναμενόμενο - έφεραν, τάχιστα, το μεγάλο δίλημμα και συνάμα, το ξεκίνημα της εσωκομματικής διαπάλης των απόψεων και της σύγκρουσης των προτάσεων.

Δεν είναι του παρόντος οι αναλυτικές περιγραφές των γεγονότων, των λειτουργιών και των συμπεριφορών των ηγετικών στελεχών του Κινήματος, εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα το τρίμηνο Δεκέμβρης 2009 - Φεβρουάριος 2010, (αυτό θα γίνει στην ώρα του και θάναι καταλυτικό), εκείνο, όμως, που είναι δεδομένο είναι, πως στη σύγκρουση εκείνη επικράτησαν οι ...ρεαλιστές, πείθοντας, (έως αναγκάζοντας...) τον Παπανδρέου, (με δυο πιστόλια στον κρόταφο : ένα από το εσωτερικό κι ένα από το εξωτερικό), να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας πολιτικής, που δεν είχε καμιά σχέση με το επεξεργασμένο και το εξαγγελμένο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Είναι φανερό, βέβαια, πως εκείνοι που έσπρωξαν τα πράγματα προς τις πολιτικές του μνημονίου ήταν αυτοί που στη συνέχεια λειτούργησαν σε βασικές υπουργικές θέσεις και παρουσιάστηκαν στα μάτια του λαού, ως οι υπάκουοι διεκπεραιωτές των θελήσεων και των εντολών της τρόϊκας. Προσοχή αυτοί δεν ήταν, μόνο, σε άλλες ομάδες, αλλά προέρχονταν κι απ΄ την ομάδα του ίδιου του Γιώργου !

Το μεγάλο - το εγκληματικό - λάθος έγινε εκεί στα τέλη του 2009, που όταν έγιναν γνωστά όλα τα δεδομένα του "ελληνικού προβλήματος", δεν διαλύθηκε το ΠΑΣΟΚ και δεν προκηρύχθηκαν νέες εκλογές !

Το ΠΑΣΟΚ να διαλυθεί και να μείνει στην κρίση της ιστορίας, για την μέχρι τότε πορεία του, παρουσία και δράση, χωρίς να ταυτιστεί με τις σφαγιαστικές πολιτικές, που έπαιρναν βίαια και αναίσχυντα, πίσω, όλα, σχεδόν, όσα είχε δώσει στο λαό τις προηγούμενες δεκαετίες.

Οι νέες εκλογές να γίνονταν, προκειμένου το εκλογικό σώμα να ενημερωθεί επί των ζητημάτων που ενέσκηπταν και να ψηφίσει στη βάση άλλων δεδομένων και άλλων προτάσεων και προγραμμάτων.

Επειδή αυτά τα δυο πράγματα δεν έγιναν, έχουμε, τον, μεν, Παπανδρέου στην άκρη, το δε ΠΑΣΟΚ στην ανυποληψία και τη συρρίκνωση.

Το μεγάλο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πρέπει να τυραννιστεί άλλο κι οφείλουν όλοι να το σεβαστούν και να τ΄ αφήσουν τα χέρια της ιστορίας.

Οι πρωταγωνιστές των επιλογών και των εφαρμογών των συνταγών του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, ας πάνε εκεί που ανήκουν, στην κεντροδεξιά.

Ο Γ. Παπανδρέου ας κάνει την ειλικρινή αυτοκριτική του, ας περιμένει οι εξελίξεις να δικαιώσουν τη στάση του και την τακτική του κι ας επιχειρήσει τότε το come back, μέσα από ένα κεντροαριστερό σχήμα, που θα διακηρύξει και θα επικοινωνήσει ξανά, όλες εκείνες τις ιδέες, τις απόψεις και τα προγράμματα, που λόγω της τρόϊκας και των μνημονίων, έμειναν στο ράφι. Η Ελλάδα του 21ου αιώνα, η άλλη, η δυνατή, η βιώσιμη νέα Ελλάδα τάχει, απόλυτη, ανάγκη !

Το άρθρο γράφτηκε από το Ν. Καραστάνο, ειδικά για τις ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ...
Ορθογραφική και συντακτική προσαρμογή από τον Λογοπλόκο...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω αν το ειχα γραψει στο δικο σας μπλογκ ή σε καποιο αλλο αλλα το ειχα γραψει εγω ο μη ειδικος επι πολιτικων και οικονομικων θεματων εδω και 1-1.5 χρονο. Ειχα γραψει οτι κακως το Πασοκ και ο ΓΑΠ πηραν μια τετοια αποφαση οτα ειδαν τα πραγματα πως ειχαν και αφου ελεγε την πασα αληθεια να πηγαινε σε εκλογες και μαλιστα ειχα τονισει να επιδιωξει να τις χασει. Ομως το λαθος εγινε και δεν διορθωνεται. Επρεπε την καυτη πατατα να την πετουσε πισω στον χοντρο και την ΝΔ που μπαμπεσικα την πασαρισαν.

χ.κ. είπε...

ενα δημοψηφισμα θα ηταν αρκετο,εαν ειχε γινει στην αρχη αλλα φοβηθηκε ο Γαπ να το ρισκαρει λογω της αθλιας οικονομικης καταστασης της χωρας ,πιστευω πως ο Γαπ αν ειχε την απαιτουμενη βοηθεια απο τα συντροφια του θα τα ειχε καταφερει παρ ολη την λυσσαλεα επιθεση της αντιπολιτευσης τις απεργιες καιτην κρατικη μηχανη σε λευκη απεργια,τωρα βγαινουν στο φως ολα και ηδη δικαιωνεται δυστυχως ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη,καμαρωστε τωρα αυτο το πολιτικο προσωπικο της χωρας,κραυγες και θρυψαλλα......

ακυβέρνητος είπε...

Θα συμφωνήσω με τις διαπιστώσεις του αρθογράφου, θα διαφωνήσω με τον τίτλο του άρθρου.

Αυτό το "Πασόκ" των σαλτιμπάγκων-καιροσκόπων-αχάριστων που συμφωνούν ολοένα και περισσότερο με τη δεξιά παράγκα ότι το Πασόκ και ο Αντρέας ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια, επειδή ο κοσμάκης έφαγε ψωμί ενώ δεν έπρεπε, ας πάει στο διάολο.

Όλο αυτό το κοσμοπολίτικο σκυλολόι που πριν βρώμαγε τα χνώτα του και σήμερα χορτάτοι, φραγκάτοι, σκαφάτοι, βιλλάτοι μας ανακοινώνουν ότι μαζί τα φάγαμε, ας πάει στο διάολο.

Ο λαός χρωστάει πολλά σε αληθινούς ηγέτες με όραμα. Στα παιδιά της Μπίλντμπεργκ χρωστάει μόνο δέκα φάσκελα που θα τους τα ρίξει σε λίγες μέρες.
Υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΣΤΡΟ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ.Οταν την ΑΠΕΜΠΟΛΕΙΣ ο εχθρός σε καταλαμβάνει και σε ΔΙΑΛΥΕΙ.
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ μέσα από ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ σου στρώνει την ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Οι καρέκλες είναι για τις ΑΝΑΓΚΕΣ και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

23.58. Επειδή μπερδεύτηκα. Ποιος
είναι ο αληθινός ηγέτης με όραμα
στις επικείμενες εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε να υπάρχει άνθρωπος ικανός στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέο κόμμα? Π'αρτετο χαμπάρι ηγέτες τέλος από δω και πέρα ξεκινά η περίοδος της ΠΑΡΑΚΜΗΣ όπως πιθανά θα ονομαστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος.Θα περάσουμε περίοδο απόρων κορασίδων,γερόντων, νέωνκλπ.ΆΝΘΙΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ της κονόμας. Η χαρά των αυτιάδων ,παπαδάκηδων,τράγκοκουρίδων και λοιπόν αγωνιστών υπερασπιστών για το δίκιο του φτωχού εργάτη, απόρου, μικρομεσαίου κλπ.
Καλό κουράγιο μπαίνουμε στο μεσαίωνα της αμάθειας και της πείνας.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχωs η ταφοπλακα ΠΑΣΟΚ
θα γραφει ΒΒ.
ΚΑΙ απο κατω οι φτωχοι συγγενειs
ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΩ ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΔΑΤΣΕΡΗΣ
ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ και ο συνδετικοs
κρικοs ολων αυτων-ΣΗΜΙΤΗΣ-.

Ανώνυμος είπε...

ΧΚ, καλα εκανε και δεν ρισκαρισε ο ΓΑΠ και να παιξει την χρεωκοπια της χωρας. Καλα επισης τους την εφερε και τους παρεδωσε τα κλειδια λεγοντας τους στην ουσια, αν ησαστε τοσο μαγκες οσο λετε και θελετε να φιανεστε , ιδου η Ροδος ιδου και ο Συριζα, βαρεστε κανονι αν σας βασταει και εχτε ουμπαλα. Γιαυτο καθε μερα που θα περναει θα γινοντα ολο και περισσοτερο υποστηρικτες του μνημονιου και θα ακολουθησουν την ιδια πολιτικη τον πισινο τους να κτυμανε κατω, με μικρες διορθωσεις που αν θελησει η μρκελ και οι Ευρωπαιοι να κανουν και οχι ο ψευτοτσαμπουκας τους. Κριμα Βαγγελη εδιωξες και τους λιγους που θελησαμε χαριν του Πασοκ να σε στηριξουμε αλλα το εμπαρκο που επεβαλες στην αναφορα μονο και του ονοματος Παπανδρεου δεν μας επιτρεπει να το ξανακανουμε.Κριμα...